· GYÜMÖLCSTORTA
Hozzávalók: Krém:
- 4 tojás - 1/2 kg túró
- 18 dkg cukor - 10 dkg vaj
- 14 dkg liszt - porcukor
- 10 dkg margarin - 2 csomag vaníliás cukor
A tojás fehérjét, a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beletesszük a tojás sárgáját és azzal még verjük. Utána beletesszük a lisztet és az olvasztott margarint, ami
hideg legyen. A formát kikenjük zsírral és beleöntjük. Nem kell kilisztezni a formát.
Krém: ( töltelék túrókrémmel )
A túrót jól összemorzsoljuk és a vajat pedig a porcukorral habosra keverjük, majd
beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot is. Aztán még a túróval jól kikeverjük a vajat.
Rátesszük a tészta tetejére, majd gyümölcsöt és arra zselatint teszünk.
Kókusz tekercs:
a gyerekek ezt nagyon szeretik:=)
· KÓKUSZTEKERCS
Töltelék: Külső réteghez:
- 10 dkg vaj - 1 csomag háztartási, vagy győri keksz
- 10 dkg porcukor - 2 adag lefőzött feketekávé
- 4 evőkanál kókuszreszelék - kevés cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- egy kevés rum vagy édes likőr
A külső réteget úgy készítem el, hogy a kekszet ledarálom, majd hozzáadom a cukrot és a
feketekávét. Összegyúrom és kinyújtom.
A tölteléket összekeverem és a kinyújtott külső rétegre kenem. A széleit behajtom és
összekeverem roláddá. Könnyítésként teszek alá fóliát, így teszem a frizsiderbe, néhány
órára. Ha már eléggé megkeményedett, vékony szeletekre vágom és így tálalom
Zselatin készítése:
2 dl vízhez vagy gyümölcsléhez 1 dkg zselatin.
A gyümölcslevet felforraljuk, majd a beáztatott zselatint hozzáöntjük.
( Arra vigyázzunk, hogy 2 dl víznél ne legyen több, a beáztatott zselatinnal együtt legyen
a 2 dl. Kicsit várjunk vele, hogy langyos legyen, majd ráöntjük a tetejére. )
Diótorta:
Ez Tomas és Roberta Kedvence:)
· DIÓTORTA ( 10 tojásból )
10 tojás sárgáját, 10 kanál cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük.
A sárgájához teszünk 6 evőkanál lisztet és 4-5 evőkanál darált diót. Összekeverjük és kisütjük.
Gombóc:
1 kg kekszet ledarálunk, majd 30 dkg cukrot, 1 dl rumot, kakaóport felmelegítünk, majd
az 1 csomag kókuszreszelék egyharmadával együtt belerakjuk a kekszbe. Jól összegyúrjuk, gombócot formálunk és beleforgatjuk a reszelékbe.
Köszönet: //gportal.hu/portal/flor-site/ oldalnak!!!